Instagram hesap silme

Instagram hesap silme ile ilgili merak ettikleriniz varsa, bu makalemizde hesabınızı nasıl sileceğinizi anlatıyoruz. İşte Instagram hesap silme rehberi! Bu içeriğimiz ile sizlere adım adım Instagram hesabınızı nasıl sileceğini anlatıyoruz.

Instagram son görülme nasıl kapatılır?

Instagram hesap silme nasıl yapılır?

Sosyal ağların gelişimiyle birlikte, arkadaşlarımız ile benzer ortamlarda yer almak için pek çok sosyal ağda hesap açıyoruz. Ancak pek çok kişi, kullandığı sosyal ağdan memnun kalmadığında, hesabını silmek istiyor.

Peki, fotoğraf paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ olan Instagram‘daki hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceğiz?İşte tüm detayları ve fotoğraflı anlatımı ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

Instagram hesabını silmenin ilk adımı

Instagram hesabınızı silmeden önce, Instagram‘da paylaştığınız fotoğraflarınızı saklamak isteyebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için aşağıdaki makalemizden faydalanarak, tüm fotoğraflarınızı indirmenin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Instagram hesabını silmeye başlama

Instagram hesabınızı silmek için ilk olarak hemen altta yer alana bağlantıya gitmeniz gerekiyor.

İkinci adımda açılan bağlantıda, eğer oturumunuz açık değilse, önce oturumunuzu açın. Daha sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya gidin.

Instagram hesap silme

Üçüncü adımda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme

Hesap silme nedeninizi seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüm açılacak.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli“Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Instagram hesap silme

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız silinmiş olacak. Ancak unutmamanız gerekiyor ki, sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

En azından Instagram, kullanıcı politikasında değişiklik yapmadığı sürece, aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açamayacaksınız. Bununla beraber tekrar hesabınızı silmeden önce mutlaka fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerektiğini hatırlatalım. Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, bir süreliğine geçici olarak kapatma veya bir diğer adıyla dondurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bir süre sonra kararınız değişirse, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

Son olarak hesabınızla birlikte sadece fotoğraflarınız değil; kullanıcı adınız, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer bilgilerin de silineceğini unutmayın.

Leave Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir